Profiler på Seniordagar

 

På grund av sjukdom kommer Viking Lines kryssningsvärd Stefan Lund inte kunna uppträda för er på Seniordagar men vi hoppas Stefan kryar på sig! Välkommen till Victoriahallen på Stockholmsmässan 5/4 kl 10-16 & 6/4 kl 10-18 april för massor av inspiration och föreläsningar mm. Hoppas vi ses!

 

Livskvalitet hela livet

Alexandra Charles  Ordförande i 1,6 miljonerklubben ger tips och goda råd i konsten att behålla livskvalitet hela livet. För många är Alexandra Charles främst känd för att hon under 20 år startade och framgångsrikt drev Alexandras – Sveriges första internationella nattklubb/diskotek. Idag brinner Alexandra för kvinnors hälsa och jämställd forskning och vård genom 1,6 & 2,6 miljonerklubben.Lyssna på Alexandra onsdag 5 april kl. 13.00-13.25


TOOM BICK CHOM!

Jenny Åkerman är utbildad RGM Master, vilket är den längsta RGM-utbildningen.
RGM -Ronnie Gardiner Method, är en helt unik träningsmetod som fungerar både som rehabilitering efter exempelvis stroke, men också som ren friskvård. Under den här halvtimmen får du lära dig vad metoden går ut på, och vi kommer också att träna till musik. Vi vågar utlova skrattgaranti! Det här är roligt och nyttigt, för både kropp och knopp. Onsdagen 5 april kl 14.10-14.35

 

”Ja tack, Hjärna! -lär dig minnas med Jenny Åkerman”
Under denna halvtimme kommer du att få inblick i hur hjärnan gör när den minns. Med tekniker som har flera tusen år på nacken blir du en hejare på att komma ihåg både listor, siffror och namn.
Jenny Åkerman är en mycket uppskattad föreläsare och pedagog. Hon är också talesperson för Mensa Sverige, en förening som intresserar sig för intelligens. Det är inte utan anledning som hon ofta kallas ”Hjärnladyn” Lyssna på Jenny torsdag 6 april kl 11.15-11.40

Jenny Åkerman


Välvilja förlänger livet och ökar kvalitén

Fredrik Vesterberg är 45 år. Ingenjör i maskinteknik och kemiteknik. Alltsedan ungdomen mycket intresserad av vetenskap i nämnda ämnen och biologi. Intresserad av människor och samarbete. Sedan år 2000 främst arbetat med egna studier i filosofi, kultur, psykologi, språk, politik och de fem världsreligionerna. Deltagit i kurser och ca ettusen samtal i olika föreningar och samfund om sådant. Grundade år 2012 filosofin amorism® och samfundet Amoristerna. Publicerade år 2016 boken Amorism, välvilja kärlek lycka. Boken säljs vid föredraget. Den förklarar över hundra ord som är viktiga för mänskligt liv och samvaro. Lyssna på Fredrik torsdag 6 april kl. 14.45-15.10

 


Olof Vesterberg är läkare. Han har arbetat med medicinsk forskning. Sedan år 1970 vid Arbetsmedicinska institutet, Arbetslivsinstitutet. Där varit professor. Uppgift: hindra att människor att blir sjuka av sina yrkesliv. Sedan årtionden förstått att människor behöver råd om etik och moral. Har haft många intressanta, viktiga och givande samtal om sådant med Fredrik Vesterberg; speciellt hans filosofi, läran amorism och boken Amorism, välvilja kärlek lycka. Detta kan gynna mänskligheten mycket. Det har lärt Olof mycket och påverkat hans eget tänkande positivt och på nytt sätt. Fredrik har med rätta betonat stor angelägenhet av att förstå vissa ords betydelser för att kunna förstå sina egna och andras tankar om etik, moral och existens. Tror att människor skulle må bra av att förstå amorism och dess dygder. Sådant kan ge inre styrka, ”kompass” i livet och bättre livskvalitet. Mera välvilja mellan människor kan hindra eller mildra konflikter. Olof biträder Fredrik vid föredraget. Lyssna på Olof torsdag 6 april kl. 14.45-15.10


”Det goda åldrandet”
Med hjälp av kunskap och goda råd kan vi förebygga och lindra sjukdomar och krämpor som hotar att komma med stigande ålder.

Kerstin Brismar är specialist i endokrinologi, diabetes och internmedicin med snart 50 års klinisk erfarenhet. Professor i endokrinologi och diabetes vid Karolinska Institutet sedan 1999.

Lyssna på Kerstin onsdag 5 april 12.25-12.50.


En nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer.

SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet

Den sista mars presenterade den statliga utredningen, Nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen sitt slutbetänkande.

Det är en diger lunta som omfattar allt från välfärdsteknik till kompetens hos vård- och omsorgspersonal. Planen föreslås sträcka sig över fyra mandatperioder.
Lyssna på Guy Lööv, sekreterare i den statliga utredningen Torsdag 6 april, 13.00-13.25

 


”Ålderns vår”

Birgitta Ingridsdotter är legitimerad psykolog och ordförande i Sveriges geropsykologers förening Hon har i många år föreläst om det friska psykologiska åldrandet i olika sammanhang.

Hans Löwgren är musiker som både spelar och sjunger.
I det här programmet presenterar Birgitta hur man kan bevara ett psykologiskt välbefinnande genom livet. Detta varvas med sånger som har anknytning till innehållet.

Lyssna på Birgitta & Hans på torsdag 6 april 12.25-12.50

OK
På Seniordagar använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?